Kremschnitt

Postat de oana_d in Prajituri
1 Apr 2013 | 14625 vizualizari
Kremschnitt

Cu toate ca denumirea folosita pe la noi este de sorginte germana, totusi aceasta prajitura isi are originile in Franta, la fel ca si aluatul mille-feuilles, adica frantuzesc, sau foietaj. Este cunoscuta in lumea intreaga sub diferite denumiri, care la baza inseamna felie de (crema de) vanilie.

Ingrediente

  • 900 ml lapte integral,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • stafide macerate in rom,
  • o lingurita de coaja de portocala,
  • un pachet de unt,
  • 2 foi de aluat foietaj din comert,
  • zahar pudra pt decor.

Mod de preparare

Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra. Cand a fost gata, am scos tavile si am lasat sa se raceasca.

Crema: mai intai am pus intr-un ibric 300 ml de lapte cu zaharul pe foc mic sa se infierbante si sa se dizolve tot zaharul. Ouale, intregi, le-am amestecat cu un tel pt mamaliga in alt vas, apoi am turnat restul de lapte, rece, sarea si faina. Am omogenizat bine apoi am turnat ibricul cu laptele fierbinte, amestecand. Am pus compozitia la bain-marie si am fiert-o cca 30 de minute, amestecand mereu sa nu se prinda si asteptand sa devina din nou moale, dupa care am facut proba: cand putina crema luata pe un cutit se desprinde usor de lama acestuia, inseamna ca este fiarta. Am luat vasul de pe aburi, am adaugat portocala rasa si pliculetele de vanilie, apoi am incorporat untul taiat cubulete. Dupa ce totul a fost bine omogenizat, am adaugat si stafidele si apoi am lasat sa se racoreasca.
Se umplu cele doua foi (cu foaia deja portionata, in jos) cu crema, apoi se pune planseta peste prajitura si se lasa la rece. Cand este bine intarita, se rastoarna prajitura in asa fel incat foaia portionata sa vina in sus, ca sa o puteti taia fara probleme cand o serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kremschnitt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu fructe confiate

Postat de ela

Chec pufos cu fructe confiate

Fructele confiate le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.Le scoatem si le scurgem de pa intr-o sita. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc....

Citeste continuarea

Prajitura cu rubarba si sfecla rosie

Postat de Valclaudia

Prajitura cu rubarba si sfecla rosie

Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama. Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2013, 19:38
imi place mult vreau si eu o portie!
la 01.04.2013, 19:46
ce dor mi-e de-o feliuta
la 01.04.2013, 19:48
delicios!
la 01.04.2013, 19:53
la 01.04.2013, 20:19
ce-mi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking