Inimioare cu migdale si ciocolata

Postat de timea in Prajituri
1 Mar 2013 | 5765 vizualizari
Inimioare cu migdale si ciocolata

Pentru 1 MARTIE eu va aduc un martisor dulce si va urez o primavara minunata!

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • migdale macinate

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.

Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.

Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.

Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.

Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de Valclaudia

Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si portocale

Postat de Ela68

Tort cu mousse de ciocolata si portocale

Blatul:  Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 10:48
frumoase
la 01.03.2013, 10:49
foarte frumoase ...
la 01.03.2013, 10:51
ce bine arata
la 01.03.2013, 11:01
Ce frumoase sunt!
la 01.03.2013, 11:16
Motan , Andreea , Angy , Denissa multumesc

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking