Ingrediente
- 250 grame făină
- 2 linguri cacao
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă cardamom pudră
- 130 grame migdale întregi
- 3 ouă mari
- 95 grame zahăr
- o linguriţă esenţă de vanilie
- Pentru glazură:
- 120 grame de ciocolată cu procent mare de cacao
- 20 grame de unt
- o lingurită de cafea
- o lingurită de coajă de portocală rasă
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă de buturugă ușor aplatizată cu latura de 5 cm.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pe hârtie de copt, unde va sta 35 de minute. Se scoate pe un grilaj de metal pentru a se răci, după care se taie cu un cuțit pentru pâine în felii cu grosimea de 2 cm. Biscotti astfel formați se așează pe hârtie de copt și se coc încă 5-7 minute pe fiecare parte.
Pentru glazură, se topește ciocolata la bain-marie, apoi se adaugă lingurița de cafea și untul. Se scufundă fiecare biscotti pe jumătate în ciocolată și se așează pe hârtie de copt pentru a se raci.
Rezită până la o lună în cutii închise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|