Ingrediente
- 4 linguri zahar brut
- 2 linguri smantana
- 50 gr unt
- 120 gr unt
- 230 gr faina
- 1/2 cana cu nuca tocata grosier
- 1 ou
Mod de preparare
Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a incorporat smantana si s-a fluidizat caramelul, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine. Adaugam nuca tocata grosier si amestecam iar. Dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron, punem untul si oul si mixam la viteza mare. Adaugam caramelul cu nuca si il incorporam si pe acesta. La sfarsit, adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Pornim cuptorul.
Intindem o foaie groasa de 1 cm si decupam cu formele din dotare.
Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si dam la cuptor, la foc mediu, cam 7-8 minute.
Le scoatem din cuptor, le punem la racit si le servim la cafea sau ceai.
Sunt foarte, foarte gustoase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|