Rotite cu nuca si marmelada

Postat de Lia1 in Prajituri
11 Noi 2013 | 14437 vizualizari
Rotite cu nuca si marmelada

Aceste rotite sunt o poveste dulce cu un parfum aparte pentru mine pentru ca este o reteta mai putin intalnita, din caietul bunicii. Cei care o au, au dat-o uitarii pe nedrept. Trebuie musai sa afisez o imagine si cu batranul nuc de la care provin nucile din imaginile cu prajitura. Acest nuc exista deja cand m-am nascut eu. Atunci cand va muri, voi simti ca am pierdut pe cineva drag. Aluat nisipos, multa nuca pe bezea, marmelada de caise sau crema de cacao, prajiturici care pot sta pe masa celei mai simandicoase intalniri corporate sau pe masa voastra de Craciun. Si cum altfel puteam sa prezint decat punand in cadru si o minunata dantela faurita de mainile bunicii mele, alaturi de caietul ei.

Ingrediente

  • ALUATUL
  • faina- 350g
  • unt- 200g
  • zahar pudra- 50g
  • galbenus de ou- 3
  • zahar vanilat- 1 plic
  • UMPLUTURA
  • marmelada de caise-200g sau
  • CREMA DE CACAO (stil Sanda Marin)
  • faina- 2 linguri
  • zahar- 6 linguri
  • cacao- 3 linguri
  • lapte- 200 ml
  • unt- 100g
  • BEZEAUA
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • nuca-150-200g

Mod de preparare

Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier.

CREMA

Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc si se fierbe cam 10 minute amestecand continuu
ca sa nu se faca cocoloase. Se opreste focul si se adauga untul cuburi. Pentru o crema mai fina, untul se freaca cu putin zahar pudra si in el se incorporeaza crema rece.

ALUATUL

Separati ouale. Intr-un castron se pun la gramada toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine o bila omogena.

BEZEAUA

Se bat 1-2 albusuri, cu 100-150g zahar pudra, cu telul para. Nu avem nevoie de o bezea prea batoasa. Cu ea va trebui sa ungem rotitele pentru
ca apoi sa le dam prin nuca pisata.

Pregatiti o tava mare cu hartie de copt. cred ca merge si fara hartie dar eu am pus totusi. Preincalziti cuptorul la 170-180 grd.

Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie de 5 mm. Se taie cercuri cam de 4 cm.  Eu le-am taiat de 3 dar recomand 4 cm. Se decupeaza mijlocul cu degetarul. Extragem rotitele de aluat, le ungem cu bezea si le tavalim cu partea cu bezeaua prin nuca macinata si le asezam pe hartia de copt cu nuca in sus. Obtinem doua tavi ,mari.

Se lipesc doua cate doua rotitele cu marmelada sau crema rece.

Daca le doriti foarte dulci, se pot pudra cu zahar vanilat fin macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca si marmelada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa Oana

Postat de Constelatialeu

Desert negresa Oana

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este...

Citeste continuarea

Prajitura Lămâiţa

Postat de gicuta69

Prajitura Lămâiţa

 Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina si sa amestecam la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2013, 16:11
deliciose
la 11.11.2013, 16:12
Ioooooi
la 11.11.2013, 16:13
Ce-mi plac astea,musai sa le fac...
la 11.11.2013, 16:13
acum trebuie sa plec pentru o ora
la 11.11.2013, 16:13
extraordinar de bune, ma repet, le face si mama dau ...dependenta

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking