Reteta de cozonac Cruffin

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Ian 2024 | 1339 vizualizari
Reteta de cozonac Cruffin

Cand tot iti face cu ochiul o reteta, tu ce faci, rabzi sau pui in practica? Eu pun in practica, dar dupa ce trece ceva timp! Asa si cu acest cozonac cruffin, care imi place la nebunie cum arata! In plus, iese o pufosenie delicioasa! Am pus multe fructe uscate (desi in poza am nimerit pe felia unde erau mai mult capete), fel si fel, ca aveam si l-am savurat pana la ultima firimitura. Eu am copt unul in tava de 18 cm, unul in tava de 20 cm, dar daca aveti doua de 18 cm, ar fi minunat, ca ies amandoi cozonacii inalti. Poate il incercati si voi! Pentru Reteta de cozonac Cruffin ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, zahar, unt, fructe uscate.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cozonac Cruffin
  • Pentru aluat:
    • 800 gr faina
    • 2 oua
    • 2 galbenusuri
    • 300 ml lapte
    • 140 gr zahar (200 daca il doriti mai dulce)
    • 80 gr unt
    • 10 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita vanilia
    • coaja rasa de la o lamaie
    • un praf de sare
    In plus:
    • 80 gr unt moale 80% grasime
    • 200 gr fructe uscate (eu am folosit mix de coji confiate, caise, prune si tot ce am vrut)
    • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cozonac Cruffin

Intr-un pahar puneti drojdia uscata, 1 lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura rasa faina. Amestecati totul, lasati 10-15 minute, sa creasca drojdia. Ouale le mixati cu galbenusurile si zaharul. Untul il topiti. Laptele il incalziti pana devine usor caldut.

Cerneti intr-un bol faina, adaugati un praf de sare. Turnati drojdia, amestecul de oua cu zahar, vanilia, incepeti sa framantati. Laptele caldut il turnati treptat, adaugati si coaja rasa de lamaie, framantati bine. La final incorporati untul topit si mai framantati cam 5 minute la robot sau 10 minute, daca framantati cu mana. Il acoperiti cu un prosop, il lasati la loc cald sa isi dubleze volumul.

Cand a crescut, il rasturnati pe masa de lucru, va ungeti putin mainile cu ulei. Impartiti aluatul in doua. Luati prima bucata, intindeti un dreptunghi. Il ungeti cu jumatate din untul moale, presarati jumatate din fructele uscate si taiate. Rulati strans, pana obtineti un sul. Taiati ruloul in doua pe lungime, dar lasati un capat intreg, cam 2-3 cm. Incepeti si rulati ca pe un melc, cu taietura in exterior si cand ajungeti la capatul intreg, rulati in continuare, cealalta jumatate, dar deasupra primului rulou, ca sa fie inalt cozonacul. La fel procedati cu a doua bucata de aluat.

Pregatiti doua tavi rotunde de 18 cm, le ungeti pe margine cu unt, mai asezati cate o bucata de hartie de copt pe margine, mai sus de tava, ca sa aiba unde se inalta coconacii. Asezati usor fiecare cozonac in tava. Ii acoperiti ii lasati sa dospeasca, cam 25-30 de minute. Ii bagati in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 45 de minute. Dupa 25 de minute, rupeti doua hartii de copt, le sifonati in mana, le umeziti si le asezati pe cozonaci. Ii lasati pana se termina timpul. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor.

Vezi si reteta de Cozonac dungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cozonac Cruffin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata si frisca

Postat de RuxyRux

Tort de ciocolata si frisca

Faina cernuta, cacaoa, vanilia, praful de sare si praful de copt se pun intr-un vas. Intr-un ibric se topeste untul la foc mic, se adauga laptele praf, imediat laptele dulce rece, se amesteca...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2024, 19:54
Interesant, parca l-as incerca si eu
la 17.01.2024, 20:04
Iese chiar fain, Cleme, noua ne-a plaut mult!
la 17.01.2024, 20:41
Trebuie sa-mi vina cheful...acum am chef de goblenit...
la 17.01.2024, 21:24
O bunatate si o frumusete!
la 17.01.2024, 22:44
ce l-as dezbraca de coaja aia crocanta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking