Cremes

Postat de mon in Dulciuri
5 Ian 2013 | 10064 vizualizari
Cremes

Am vrut un cremes facut de mine si tot cautand pe net am gasit aceasta reteta by Laura Laurentiu, merita incercat

Ingrediente

pentru foi:

  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf iaurt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • apa rece cat cuprinde pentru a se forma un aluat nelipicios
  • 250 de g de osanza -120g faina(pentru uns aluatul)

crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de gelatina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul pentru uns:omogenizam osanza macinata cu faina.

Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.

Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o parte din aluatul cu osanza.

Impaturim aluatul de la stanga spre dreapta, respectiv de la dreapta spre stanga pana se intalnesc la mijloc, apoi se pliaza pe linia mediana dupa care impachetam inca o data pe lungime.

Dam iar la frigider pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp repetam operatiunea de uns si impachetare si mai punem 30 minute la figider.

Intindem din nou aluatul de foi ,ungem, impachetam si lasam la frigider peste noapte.

Aluatul se intinde in 2 foi subtiri se perforeaza cu furculita se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

crema:Amestecam galbenusurile cu 6 linguri de zahar si faina, adaugam putin lapte rece cat sa se omogenizeze,restul de lapte il punem la fiert.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa

Adaugam esenta de vanilie si luam de pe foc.Adaugam gelatina in crema calda si amestecam pana la omogenizare.Albusurile le batem  impreuna cu zaharul ramas pana obtinem o bezea,adaugam bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte si amestecam de sus in jos.

Asezam o foaie pe un platou punem toata crema calduta peste foaie iar cealalta foaie o  sfaramitam marunt,firimiturile se pun pe toata suprafata cremei.

Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dam la frigider pentru 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 22:31
ce-mi place
la 05.01.2013, 22:32
la 05.01.2013, 22:33
la 05.01.2013, 22:49
Super, sper sa ajung si eu sa fac bunatatea asta la mine in casa
la 05.01.2013, 22:50
Buun, de cand il am si eu in plan, dar n-am ajuns sa-l fac

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking