Cremes

Postat de bianca92 in Prajituri
27 Aug 2014 | 5739 vizualizari
Cremes

Un desert delicios si usor de facut. Il recomand cu caldura.

Ingrediente

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se imparte in doua si se intinde dupa forma tavii pe care o puneti in cuptor. Foile se impung cu furculita si se coc la foc mic pe dosul tavii tapetata cu o foaie de copt pana devin aurii (aproximativ 15 minute). O foaie va ramane intreaga, iar cealalta se sfarma in bucati mici.

Laptele se pune la fiert.

Ouale, zaharul, faina si zaharul vanilat se amesteca cu un mixer, iar cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si se amesteca continuu pana se ingroase si are o consistenta asemanatoare cu budinca.

Se lasa putin la racit (sa fie calduta crema, dar nu rece pentru ca se intareste si mai tare si va fi greu de intins), apoi se toarna crema peste foaia de cremes, iar deaspura se presara bucatile sfaramate din a doua foaie.

Se da la rece cel putin 2-3 ore (preferabil peste noapte).

Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911

Desert altfel de cremes

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2014, 21:27
nu am facut de mult
la 27.08.2014, 21:27
Imi place!
la 27.08.2014, 21:28
O bunatate
la 27.08.2014, 21:32
la 27.08.2014, 22:03

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking