Ingrediente
- 400 gr aluat de foietaj
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 litru lapte
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se imparte in doua si se intinde dupa forma tavii pe care o puneti in cuptor. Foile se impung cu furculita si se coc la foc mic pe dosul tavii tapetata cu o foaie de copt pana devin aurii (aproximativ 15 minute). O foaie va ramane intreaga, iar cealalta se sfarma in bucati mici.
Laptele se pune la fiert.
Ouale, zaharul, faina si zaharul vanilat se amesteca cu un mixer, iar cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si se amesteca continuu pana se ingroase si are o consistenta asemanatoare cu budinca.
Se lasa putin la racit (sa fie calduta crema, dar nu rece pentru ca se intareste si mai tare si va fi greu de intins), apoi se toarna crema peste foaia de cremes, iar deaspura se presara bucatile sfaramate din a doua foaie.
Se da la rece cel putin 2-3 ore (preferabil peste noapte).
Se serveste cu zahar pudra deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|