Ingrediente
- 2 foi de cremşnit (Boromir);
Crema
- 4 ouă;
- 7-8 lg făină;
- 1 L lapte (3.5 % grăsime);
- 1 cană zahăr;
- 1/4 pachet unt; coaja de la o lămâie;
- 1 fiolă esenţă de vanilie;
Frişca
- 200 mL smântână pentru frişcă (LaDorna);
- 40 g zahăr vaniliat pudră (1/2 pachet Dr Oetker).
Mod de preparare
Crema
Se amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.
Se stinge focul, se adaugă untul, esenţa şi coaja de lămâie.
O foaie de cremşnit se lasă întreagă, cealaltă se mărunţeşte.
Se toarnă crema fierbinte peste foaia întreagă; se lasă la răcit.
Între timp se pregăteşte frişca (smântână + jumătate de plic zahăr vanilat Dr. Oetker).
După ce s-a răcit crema, se pune un strat de frişcă după care se presară partea de foaie mărunţită.Se serveşte după ce a stat câteva ore în frigider.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremşnit cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|