Desert altfel de cremes

Postat de mirela0911 in Prajituri
9 Mai 2018 | 5274 vizualizari
Desert altfel de cremes

Initial am zis ca fac doar un simplu cremes, cu foi din comert (de data aceasta :d), dar in timp ce pregateam crema de vanilie, mi-a venit o alta idee .... si asa a iesit un altfel de cremes, bogat in arome, cremos si pufos! 

Ingrediente

  • 2 foi de cremes

Pt crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg rase de amidon
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte rece

Pt crema de lamaie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta de lamaie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de zmeura fara samburi
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva, apoi se toarna peste crema de vanilie. Se amesteca bine bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.

Pe un platou se asaza una din foile de cremes. Se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece (eu am lasat-o peste noapte) pana se incheaga bine crema.

Crema de lamaie: intr-o cratita de inox se pun ouale cu zaharul si se mixeaza bine. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi se toarna laptele fierbinte. Se transfera totul pe foc mic si se lasa sa fiarba pana devine ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie si esenta. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit. 

Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana pt frisca si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o crema consistenta si pufoasa.

O parte din frisca se amesteca cu crema de lamaie bine racita.

Se scoate prajitura de la frigider, se unge crema de vanilie cu un strat subtire din gemul de zmeura, apoi se pune crema de lamaie. Se niveleaza, dupa care se acopera cu moatze de frisca.

Cea de a doua foaie de cremes se zdrobeste nu foarte fin si se presara peste frisca, acoperind bine suprafata acesteia.

Se da la rece pt cel putin o ora, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert altfel de cremes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

Choux cu ciocolata si caramel

Postat de Creatsa

Choux cu ciocolata si caramel

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2018, 15:28
la 09.05.2018, 15:29
la 09.05.2018, 15:32
Arata delicios!
la 09.05.2018, 16:17
Cred că este delicios!
la 09.05.2018, 17:41
Delicioasa combinatia cremesului tau!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking