Reteta de prajitura cu prune si cacao

Postat de mirela0911 in Prajituri
6 Noi 2022 | 3292 vizualizari
Reteta de prajitura cu prune si cacao

Am profitat de toate fructele toamnei si am pregatit fel si fel de prajituri, printre care si aceasta Reteta de prajitura cu prune si cacao, pe un blat subtire de cacao, cu prune si scortisoara, hmmm ... un deliciu! Ingredientele principale sunt: oua, zahar, iaurt, faina, prune si scortisoara.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu prune si cacao
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 lg ulei
  • 6 lg iaurt grecesc
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lgt cacao
  • prune fara samburi
  • o mana de nuca
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao

Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt. O treime din compozitie se pune separat intr-un bol si se adauga cacaoa. Se amesteca bine.

Se spala prunele si se curata de samburi. 

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia cu cacao si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna compozitia alba apoi deasupra se asaza prunele, se presara nuca taiata grosier si se presara scortisoara. Se da tava din nou la cuptor pentru cca 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Vezi si reteta de Prajitura cu caise si branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu prune si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Prajitura deosebita cu foi si nuca

Postat de diana_k

Prajitura deosebita cu foi si nuca

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2022, 18:04
la 06.11.2022, 19:03
Ce bunatate cu prune!
la 07.11.2022, 07:10
Delicioasa!
la 07.11.2022, 09:34
Bună, prăjitura cu prune...!
la 07.11.2022, 18:48
La voi mai cresc prunele in noiembrie ?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking