Ingrediente
- 270 g făină
- 400 g gem de prune
- 250 mL lapte vegetal
- 125 mL ulei vegetal
- 120 g zahăr
- 50 g cacao
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- esenţă de rom
Mod de preparare
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare şi pudra de cacao. Amestecăm până când ingredientele sunt încorporate.
Compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura se coace pentru 40-45 de minute la 170 de grade C. Se face testul cu scobitoarea. După ce s-a răcit, negresa se feliază şi se glazurează cu ciocolată topită sau se pudrează cu zahăr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|