Crema de vanilie: intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pun ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua, amestecand continuu, dupa care se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se lasa la racit.
Intre timp se pune gelatina la hidratat in cei 100 ml lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva, apoi se toarna peste crema de vanilie. Se amesteca bine bine, apoi se lasa sa se raceasca de tot.
Pe un platou se asaza una din foile de cremes. Se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece (eu am lasat-o peste noapte) pana se incheaga bine crema.
Crema de lamaie: intr-o cratita de inox se pun ouale cu zaharul si se mixeaza bine. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi se toarna laptele fierbinte. Se transfera totul pe foc mic si se lasa sa fiarba pana devine ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie si esenta. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.
Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana pt frisca si se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o crema consistenta si pufoasa.
O parte din frisca se amesteca cu crema de lamaie bine racita.
Se scoate prajitura de la frigider, se unge crema de vanilie cu un strat subtire din gemul de zmeura, apoi se pune crema de lamaie. Se niveleaza, dupa care se acopera cu moatze de frisca.
Cea de a doua foaie de cremes se zdrobeste nu foarte fin si se presara peste frisca, acoperind bine suprafata acesteia.
Se da la rece pt cel putin o ora, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!