Ingrediente
- 6 oua;
- 300 gr. zahar (dar merge si 250 gr. daca nu va place foarte dulce);
- 100 gr. unt;
- 350 gr. faina;
- 20 gr. praf de copt;
- 1 esenta de vanilie;
- 5-6 pere bine coapte;
- un praf de scortisoara;
Mod de preparare
Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.
Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.
Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand astfel incat sa nu avem cocoloase. Vom obtine o compozitie care nu va curge peste spatiul liber, daca dam cu degetul pe dosul lingurii (vedeti poza).
Tapetam o forma cu hartie de copt (a mea are diametrul de 21 cm) si turnam o parte din compozitie astfel incat sa putem avea o baza pentru fixarea perelor intregi.
Curatam de coaja perele, lasandu-le cu codita.
Punem perele din loc in loc in forma, pudram perele cu scortisoara si apoi completam cu restul de compozitie (cu ajutorul unei linguri).
Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45-60 minute pana ce trece testul scobitorii.
Scoateti din forma si indepartati cu grija hartia de copt.
Lasati sa se raceasca si portionati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere intregi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|