Crenvursti in aluat, la cuptor

Postat de vasimur in Mancare copii
17 Apr 2019 | 3626 vizualizari
Crenvursti in aluat, la cuptor

Crenvurștii în aluat se prepară foarte ușor și sunt foarte potriviti pentru micul dejun, gustare sau ca aperitiv dar și pentru luat la pachet (la școală sau la serviciu). Este însă nevoie de crenvurști în membrană naturală și nu din plastic.

Ingrediente

  • 5 bucăți de crenvursti
  • 1 ou mic pentru ornat
  • semințe de susan, chimen sau mac, pentru ornat
  • muștar și/sau ketchup pentru servit
  • Pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 10-15 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 praf de sare
  • 1 lingură de ulei
  • apă caldă

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură.

Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă, în forme aproximativ dreptunghiulare, ceva mai lungi decât crenvurștii. Se pun crenvurștii deasupra și se crestează aluatul, de ambele părți, în fâșii de 1-2 cm lățime, cu un cuțit sau cu o rolă pentru tăiat pizza. Se împletesc fâșiile în așa fel încât să acoperim complet fiecare crenvurști. Punem crenvurștii astfel împachetați, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Batem oul și ungem crenvurștii iar deasupra presărăm susan și/sau chimen după preferință. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute, sau până ce se rumenesc cât ne place. 

Se pot servi cu muștar, ketchup sau cu orice sos doriți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in aluat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cuscus cu legume si cremvusti

Postat de oanapl

Cuscus cu legume si cremvusti

Se curăță legumele, după care se spală și se taie cubulețe ardeiul, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Într-o tigaie încinsă se pun 2 linguri de ulei de măsline și...

Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

Postat de mihaelar63

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

Fasolea se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Ceapa verde se taie rondele. Salamul se taie cuburi. Amestecati ingredientele pregatite cu iaurt grecesc, ulei, sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2019, 09:48
PAPA BUN
la 17.04.2019, 10:05
Foarte buni
la 17.04.2019, 10:16
Placee !!! Si inca cald
la 17.04.2019, 10:45
Buni de luat la munca
la 17.04.2019, 10:47
Buni, oriunde și oricând!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking