Ingrediente
- 5 bucăți de crenvursti
- 1 ou mic pentru ornat
- semințe de susan, chimen sau mac, pentru ornat
- muștar și/sau ketchup pentru servit
- Pentru aluat:
- 250 g făină albă
- 10-15 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 praf de sare
- 1 lingură de ulei
- apă caldă
Mod de preparare
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură.
Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă, în forme aproximativ dreptunghiulare, ceva mai lungi decât crenvurștii. Se pun crenvurștii deasupra și se crestează aluatul, de ambele părți, în fâșii de 1-2 cm lățime, cu un cuțit sau cu o rolă pentru tăiat pizza. Se împletesc fâșiile în așa fel încât să acoperim complet fiecare crenvurști. Punem crenvurștii astfel împachetați, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Batem oul și ungem crenvurștii iar deasupra presărăm susan și/sau chimen după preferință. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute, sau până ce se rumenesc cât ne place.
Se pot servi cu muștar, ketchup sau cu orice sos doriți.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in aluat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|