Crenvursti in aluat, la cuptor

Postat de vasimur in Mancare copii
17 Apr 2019 | 3644 vizualizari
Crenvursti in aluat, la cuptor

Crenvurștii în aluat se prepară foarte ușor și sunt foarte potriviti pentru micul dejun, gustare sau ca aperitiv dar și pentru luat la pachet (la școală sau la serviciu). Este însă nevoie de crenvurști în membrană naturală și nu din plastic.

Ingrediente

  • 5 bucăți de crenvursti
  • 1 ou mic pentru ornat
  • semințe de susan, chimen sau mac, pentru ornat
  • muștar și/sau ketchup pentru servit
  • Pentru aluat:
  • 250 g făină albă
  • 10-15 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 praf de sare
  • 1 lingură de ulei
  • apă caldă

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură.

Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă, în forme aproximativ dreptunghiulare, ceva mai lungi decât crenvurștii. Se pun crenvurștii deasupra și se crestează aluatul, de ambele părți, în fâșii de 1-2 cm lățime, cu un cuțit sau cu o rolă pentru tăiat pizza. Se împletesc fâșiile în așa fel încât să acoperim complet fiecare crenvurști. Punem crenvurștii astfel împachetați, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Batem oul și ungem crenvurștii iar deasupra presărăm susan și/sau chimen după preferință. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute, sau până ce se rumenesc cât ne place. 

Se pot servi cu muștar, ketchup sau cu orice sos doriți.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in aluat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cu ajutorul unui ciocan pentru bucatarie se bate carnea, apoi se spala, se da cu sare si se presara boiaua peste ea.  Intr-o farfurie se pune...

Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2019, 09:48
PAPA BUN
la 17.04.2019, 10:05
Foarte buni
la 17.04.2019, 10:16
Placee !!! Si inca cald
la 17.04.2019, 10:45
Buni de luat la munca
la 17.04.2019, 10:47
Buni, oriunde și oricând!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking