Ingrediente
- 4 bucăți chifle (din comerț, nu rotunde)
- 2 cremvurști subțiri, de porc (sau porc și vită)
- 1 salată mică, pentru ornat
- 4-5 linguri ketchup
- 4-5 linguri maioneză
- 2 linguri muștar
- 1 linguriță zahăr
- frunze de pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți!
Facem o maioneză rapidă din: 1 ou întreg, 200-250 ml ulei, 1 lingură muștar, sare după gust și o lingură de zeamă de lămâie. Punem toate ingredientele într-un vas mai înalt (de sticlă sau plastic) și le mixăm, la viteză mare, până ce obținem consistența dorită. Maioneza este gata în câteva minute. Ingredientele pentru maioneză, trebuie să fie obligatoriu la temperatura camerei! Puteți folosi și un blender, dacă aveți.
Punem la fiert apă cu puțină sare. Când fierbe apa punem crenvurștii la fiert, doar 2-3 minute, ca să nu se crape. Îi scoatem apoi pe o farfurie, la răcit.
Tăiem pe lungime chiflele, în așa fel încât partea de deasupra să fie ca un capac. Scoatem o parte din miez, pe lungime, cu o linguriță. Ca să încapă în „culcuș”, tăiem fiecare crenvurșt în 2 bucăți. Am făcut acest lucru deoarece crenvurștii erau foarte lungi în comparație cu chiflele! În „culcușul” format punem maioneză, muștar, ketchup, o frunză de salată și o bucată de crenvurșt. Deasupra mai punem muștar, ketchup, maioneză și ornăm cu frunze de pătrunjel.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|