Creveti cu sos satay

Postat de ctlina in Fructe de mare
18 Mai 2016 | 5096 vizualizari
Creveti cu sos satay

Dupa frigaruile de pui cu sos satay va propun o reteta similara cu creveti.  Am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie. N-am pus unt de arahide de data aceasta, sosul este mai lejer si la fel de bun.

Ingrediente

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe esalota (1 ceapa normala mica)
  • 1 morcov
  • 1 lingura buna de pudra de curcuma
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 1 tija de lemon grass (sau sucul de la o lamaie)
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura ulei
  • piper

Mod de preparare

Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.

Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.

Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna. 

Adaugati creveții și-i  sotati pe fiecare parte.

Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.

Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,

Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei  .... la alegere .

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos satay" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Midii în sos de vin și portocale

Postat de panacris

Midii în sos de vin și portocale

Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2016, 20:48
hmmm arata bine!
la 18.05.2016, 20:51
la 18.05.2016, 21:20
Wooow!!
la 18.05.2016, 21:34
cred ca sunt super
la 18.05.2016, 21:40
Placeeee!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking