Ingrediente
- 500 g creveți roz cruzi sau fierti
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe esalota (1 ceapa normala mica)
- 1 morcov
- 1 lingura buna de pudra de curcuma
- 1 lingura de pudra de curry
- 1 tija de lemon grass (sau sucul de la o lamaie)
- 20 cl de lapte de cocos
- 3 linguri de sos soia light
- 1 lingura ulei
- piper
Mod de preparare
Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.
Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.
Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna.
Adaugati creveții și-i sotati pe fiecare parte.
Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.
Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,
Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei .... la alegere .
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos satay" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|