Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate

Postat de Sylvia in Fructe de mare
28 Apr 2014 | 8975 vizualizari
Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate

Va propun o cina lejera si savuroasa usor de realizat , o explozie de arome si texturi , succes garantat daca iubiti fructele de mare

Ingrediente

  • creveti proaspeti
  • vin alb
  • ulei masline
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • pasta de ardei iute

Mod de preparare

 Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome .  Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete  simandicoase cu o anumita eticheta dar crevetii gatiti in carapace pastreaza cea mai buna aroma, au o textura mai moale si mai zemoasa , personal prefer sa ii mananc cat de des pot preparati fara decorticare. 

 Intr-o tigaie neaderenta se pun crevetii ( spalati bine in prealabil ) cu putin vin alb, o lingura ulei masline, usturoi zdrobit din belsug si ierburi aromate : patrunjel si busuioc am pus eu de data asta . Se lasa la fac mediu spre mare 1-2 minute pana sfaraie putin si se iau de pe foc, se mai pune o mana de ierburi aromate si putina pasta de ardei iute . Eu  i-am servit cu o mamaliga facuta cu ierburi aromate : busuioc si patrunjel si a fost extraordinar sa regasesc aromele din creveti si in mamaliga :  http://www.bucataras.ro/retete/mamaliga-cu-patrunjel-si-busuioc-59559.html 

Daca iubiti fructele de mare o sa adorati reteta aceasta, eu va doresc pofta mare si spor la decorticat si degustat creveti :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Postat de Satisfyyourcravings

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...

Citeste continuarea

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Postat de panacris

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 23:05
poate nu mai e nimeni in zona dar o las pentru micul dejun ) uitati de cafea si prajiturele
la 28.04.2014, 23:10
buni buni
la 28.04.2014, 23:15
sunt eu ... ma inscriu la o portie
la 28.04.2014, 23:20
stiam eu ca gasesc cativa musterii nu multi dar buni
la 28.04.2014, 23:22
aici e de mine

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking