Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

Postat de bucatarasa in Fructe de mare
4 Oct 2024 | 109 vizualizari
Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti Crevetii prajiti in baie de ulei sunt un aperitiv delicios si usor de preparat, ideal pentru momentele in care iti doresti o gustare rapida, dar savuroasa. Cu o textura crocanta la exterior si suculenti in interior, acesti creveti sunt perfecti pentru a fi serviti ca aperitiv sau chiar ca fel principal, alaturi de sosuri picante sau salate proaspete.

Ingrediente

  • Ingrediente Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti
  • 500 g de creveti cruzi, curatati si decorticati (cu sau fara codita, in functie de preferinte)
  • 100 g de faina de grau
  • 100 g de pesmet
  • 2 oua
  • Sare si piper (dupa gust)
  • 1 lingurita de usturoi granulat (optional, pentru un plus de aroma)
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce sau iute (optional, pentru un gust picant)
  • Ulei vegetal pentru prajit (recomandat: ulei de floarea-soarelui sau ulei de palmier)
  • Lamaie (pentru servit)

Mod de preparare

Cum se prepara Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

1. Pregatirea Crevetilor
Daca folosesti creveti cruzi, curata-i de coaja si indeparteaza vena din spate. Poti lasa coditele pentru un aspect mai atragator si pentru a fi mai usor de mancat.
Spala bine crevetii sub jet de apa rece si apoi tamponeaza-i cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa.
2. Condimentarea Crevetilor
Presara crevetii cu sare, piper si, daca doresti, usturoi granulat si boia de ardei. Amesteca usor pentru a distribui uniform condimentele.
3. Pregatirea pentru Prajit
Intr-un bol, bate cele doua oua cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, pune faina, iar in al treilea bol adauga pesmetul. Daca vrei creveti extra-crocanti, poti folosi panko (pesmet japonez) in locul pesmetului obisnuit.
Treci fiecare crevete prin faina, scutura usor pentru a indeparta excesul, apoi trece-l prin oul batut si, la final, prin pesmet. Asigura-te ca fiecare crevete este bine acoperit de pesmet pe toate partile.
4. Prajirea Crevetilor
Intr-o cratita adanca sau un wok, incinge uleiul vegetal la 180°C. Este important ca uleiul sa fie bine incins pentru ca crevetii sa se prajeasca rapid si sa devina crocanti, fara a absorbi prea mult ulei.
Adauga crevetii pe rand, avand grija sa nu aglomerezi cratita. Prajeste crevetii timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocanti.
Scoate crevetii prajiti pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Servirea Crevetilor
Serveste crevetii prajiti fierbinti, alaturi de felii de lamaie si un sos la alegere, cum ar fi sos de maioneza cu usturoi, sos de soia cu ghimbir sau un sos de chili dulce. Recomandam si supa de creveti sau paella cu creveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Raci cu sos de iaurt si portocale

Postat de papabundetot

Raci cu sos de iaurt si portocale

Dupa o calatorie cu masina prin oras in care le-am aratat racilor ce frumusete de Bucuresti avem,mai ales ca acum sarbatorim si zilele Bucurestiului:) ,am ajuns acasa si bineanteles ca ardeam de...

Citeste continuarea

Orzo cu legume de vara si creveti

Postat de Satisfyyourcravings

Orzo cu legume de vara si creveti

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.  Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking