Ingrediente
- Ingrediente Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti
- 500 g de creveti cruzi, curatati si decorticati (cu sau fara codita, in functie de preferinte)
- 100 g de faina de grau
- 100 g de pesmet
- 2 oua
- Sare si piper (dupa gust)
- 1 lingurita de usturoi granulat (optional, pentru un plus de aroma)
- 1 lingurita de boia de ardei dulce sau iute (optional, pentru un gust picant)
- Ulei vegetal pentru prajit (recomandat: ulei de floarea-soarelui sau ulei de palmier)
- Lamaie (pentru servit)
Mod de preparare
Cum se prepara Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti
1. Pregatirea Crevetilor
Daca folosesti creveti cruzi, curata-i de coaja si indeparteaza vena din spate. Poti lasa coditele pentru un aspect mai atragator si pentru a fi mai usor de mancat.
Spala bine crevetii sub jet de apa rece si apoi tamponeaza-i cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa.
2. Condimentarea Crevetilor
Presara crevetii cu sare, piper si, daca doresti, usturoi granulat si boia de ardei. Amesteca usor pentru a distribui uniform condimentele.
3. Pregatirea pentru Prajit
Intr-un bol, bate cele doua oua cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, pune faina, iar in al treilea bol adauga pesmetul. Daca vrei creveti extra-crocanti, poti folosi panko (pesmet japonez) in locul pesmetului obisnuit.
Treci fiecare crevete prin faina, scutura usor pentru a indeparta excesul, apoi trece-l prin oul batut si, la final, prin pesmet. Asigura-te ca fiecare crevete este bine acoperit de pesmet pe toate partile.
4. Prajirea Crevetilor
Intr-o cratita adanca sau un wok, incinge uleiul vegetal la 180°C. Este important ca uleiul sa fie bine incins pentru ca crevetii sa se prajeasca rapid si sa devina crocanti, fara a absorbi prea mult ulei.
Adauga crevetii pe rand, avand grija sa nu aglomerezi cratita. Prajeste crevetii timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocanti.
Scoate crevetii prajiti pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Servirea Crevetilor
Serveste crevetii prajiti fierbinti, alaturi de felii de lamaie si un sos la alegere, cum ar fi sos de maioneza cu usturoi, sos de soia cu ghimbir sau un sos de chili dulce. Recomandam si supa de creveti sau paella cu creveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|