Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Fructe de mare
25 Iun 2015 | 4454 vizualizari
Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

Am mancat aceasta reteta in Bacau, intr-un local numit Piazzetta. Am fost atat de surprins incat am asteptat ca bucatareasa sa termine tura ca sa o felicit si ca sa facem o poza. Si avand in vedere ca desi nu sunt o persoana pretentioasa la mancare, am luat multe tzepe mancand in restaurantele din draga noastra Romanica. Asa ca de fiecare data cand am drum in Bacau, ma opresc la acest local cochet, micut, cu look Sicilian si savurez o portie din aceste paste. Enjoy dragilor!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • Ou – 1 buc
    • Faina – 100 g
    • Ulei de masline – 1 lingurita
    • Sare – dupa gust
    Pentru sos:
    • Lamele de calamar (prefiert) – 2-3 buc
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Unt – 30 g
    • Vin alb, demisec – 30 ml
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Usturoi – 2 catei
    • Parmezan – 50 g
    • Ciuperci brune – 3-4 buc
    • Sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

  •  
    • Asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa;

    • Adauga sarea si uleiul de masline, si cu ajutorul unei furculite amesteca oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata;

    • Incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor, si de cate un praf de faina de pe margini de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini;

    • Aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min;

    • Dupa 20 de min il scoatem si presaram putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea;

    • Introducem bucata in partea stanga, pentru a o intinde;

    • Incepem de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime;

    • Dupa ce-am intins foaia o trecem in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiem cu forma de tagliatele;

    • Le lasam la uscat;

    • Curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi;

    • Tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite;

    • Puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut;

    • Scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline ca sa nu se lipeasca;

    • Incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta;

    • Adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper;

    • In momentul in care atat ciupercile cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 sec;

    • Adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega;

    • Adaugati apoi tagliatelele in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste;

    • Luati de pe foc puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra;

    • Consumati preparatul cat este fierbinte;

      Pofta buna !

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Postat de Satisfyyourcravings

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...

Citeste continuarea

Midii cu lapte de cocos

Postat de AlexTeacher

Midii cu lapte de cocos

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2015, 11:20
delicioase!!! sunt mare fan paste !! de retinut reteta asta!
la 25.06.2015, 11:21
Tare mult imi place! Si prezentarea si preparatul..
la 25.06.2015, 13:24
ma omori mai Alex!
la 25.06.2015, 18:29
vai cum arata,ce imi plac!la favo
la 25.06.2015, 20:07
arata super!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking