Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day ...
Ingrediente
500 gr creveti
4-5 catei de usturoi
o ceapa medie
500 gr suc de rosii
250 ml vin alb
un ardei rosu
o lingurita boia de ardei
piper
sare
ulei de masline
1/ 2 sau 1 lingurita tarhon
o legatura de marar
o foaie de dafin
250 gr brinza feta
Mod de preparare
Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka.
Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):
Eu folosesc usturoiul congelat de la Dujardin, din comoditate, astfel ca primul pas in delicioasa reteta este calirea crevetilor in ulei de masline si usturoi. Puneti tigaia la incins, adaugati uleiul de masline, apoi ustoroiul. Crevetii ii pun la citeva minute dupa, direct congelati. Cind incep sa fiarba in sucul propriu adaug vin alb (dulce de obicei) - un pic mai mult de jumatate de pahar.
Si acum, domanelor si dominlooor, Despina Vandi:
Dupa vreo 15 minute, am dat la o parte crevetii de pe foc si i-am scurs de sucul in care au fiert. Apoi am trecut la prepararea sosului. Se pune ceapa (tocata marunt) la calit in ulei de masline pina devine scticloasa si se adauga ardeiul gras (taiat marunt), sucul de rosii, putina apa si vin, plus condimentele: sare, piper, foaia de dafin si tarhonul.
Iar noi continuam cu Elefteria, inca o melodie greceasca super:
Si daca tot avem timp .... Palamakia ...
Am lasat sa fiarba cam 15 minute, timp in care am incins cuptorul si am taiat brinza feta in cubulete. Am mutat compozitia intr-un vas de iena si am pus deasupra brinza. Am dat la cuptor 15-20 de minute. Pentru ca mie imi place sa maninc putin picant, mi-am pregatit separat un ardei iute taiat marunt pentru a-l adauga la final in farfurie
Si acum .. Opa Opa pina se face :)))
Si una mai traditionala ...
Concluzia: a iesit excelent!
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
La mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...
Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.
Am tocat marunt usturoiul.
Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...
la 20.02.2010, 15:43 mai bucataras,tu te-ai indragostit de Grecia?
la 20.02.2010, 15:44 arata f bine eu sunt indragostita de Grecia iremediabil...
la 20.02.2010, 15:47 Wow excelent arata o sa si salvez reteta la favorite, cred ca sunt deliciosi. Am vazut ca ati pus tarhon, ador tarhonul , nu m-as fi gandit sa il folosesc la creveti multumim de reteta Ce sa mai zic ca ati facut si admosfera super !!!
la 20.02.2010, 15:52 Ela, da .
Anca, in vara asta incerc clar sa petrec vacanta in grecia.
Sylvia, si eu am ramas surprins. si noua ne place tarhonul si ne-am bucurat cind i-am simtit gustul kin acest super saganaki
la 20.02.2010, 16:07 Excelent trebuie sa fie, Bucataras mai pune retete grecesti ca si mie imi plac f tare Unde ati fost in Grecia,noi in Sihtonia am fost si ma ramas fermecati de peisajele salbatice am inteles ca mai jos in insule e si mai frumos.