Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

Postat de nico15 in Fructe de mare
22 Mai 2017 | 3793 vizualizari
Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

Am pregatit aceasta reteta, deoarece cu ceva timp in urma am primit de la prietena mea si a altor bucatarase harnice, Marta Gabriela din Sudan, sumac. Sincer, nu am avut timp sa atasez reteta, dar acum am gasit-o si vreau sa o fac cunoscuta si voua. 

Ingrediente

  • 10 creveti
  • 100 g de orez
  • 20 g de sumac
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ½ de lingurita de praf de usturoi
  • Vin alb
  • Smantana lichida
  • Unt/ulei
  • 4 rosii
  • 1 pliculet gelatina
  • Sare
  • piper
  • Chives
  • Busuioc
  • Ardei iute rosu
  • Supa de pui 2 polonice si jumatate

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul, dupa care mai adaugam restul de supa, adaugam sare si dam la cuptor, aproximativ 15 minute, inainte sa luam de la cuptor, adaugam si sumacul.
Punem un vas cu apa pe foc, in acesta vom pune rosiile pentru cateva secunde, cat sa putem sa le scoatem pielea. Dupa ce le-am scufundat pentru cateva secunde, le scoatem intr-un vas cu gheata si vom trece la curatarea lor. Dupa curatare, le vom toca cubulete, adaugam un praf de sare, usturoi si putin ulei de masline si ve vom fierbe in putina supa, 15 minute, dupa care le vom blenda bine, dupa care vom strecura.    Vom hidrata gelatina in apa rece si vom lasa 10 minute, dupa care o vom pune la cuptorul cu microunde pentru a se face lichida si o vom amesteca cu sucul de rosii rezultat in urma blendarii. Se va pune intr-un vas de silicon si se va da la frigider, pentru a se face un jeleu.    Curatam crevetii, indepartam capul si decorticam, scoatem firul mov, ii vom spala si tampon de excesul de apa.

Pregatim o tigaie in care punem putin unt si ulei si vom trece la sotarea crevetilor. Cand acestia isi schimba culoarea, este semn ca trebuiesc intorsi pe cealalta parte, dupa care se scot si se lasa in asteptare. 

Pregatim sosul dupa cum urmeaza, pregatim o tigaie, calim restul de ceapa, adaugam si cateii de usturoi, taiati lamele si vom pune vinul, lasand sa scada. Adaugam ardeiul iute taiat fasii subtiri, suc de rosii si putin cimbru. Dupa ce a fiert bine, se blendeaza si se va strecura bine. Dupa strecurare, punem sosul iarasi in tigaie si adaugam si crevetii lasand inca 5 minute sa se imbine savorile.

Verificam orezul, iar aproape de sfarsit, adaugam putina smantana lichida si mai lasam 3 minute pe foc. Decoram cu chives si busuioc si putem servi. Datorita jeleului care trebuie sa stea destul pana isi va face efectul gelatina, timpul este de peste 2 ore, asa ca este bine sa facem jeleul in avans.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti marinati la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la cuptor

Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...

Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Postat de panacris

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 09:16
la 22.05.2017, 13:22
la 22.05.2017, 16:27
la 22.05.2017, 18:23
Buni!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking