Ingrediente
- Paste Băneasa scoici cca. 250 g.,
- moluște (adică scoici) congelate cca. 200 g.,
- Ceapă verde 3-4 fire,
- Ulei de măsline 2-3 linguri,
- Unt 50 g.,
- Vin rose cca. 100 ml,
- Roșii cherry cca. 150 g.,
- Sare iodată 2 g.,
- Piper proaspăt măcinat 1 g.
- , Mărar proaspăt 3-4 fire.
Mod de preparare
Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker, în amestecul de ulei de măsline și unt, cca.3 minute la foc mare, se adaugă scoicile congelate, se acoperă, apoi se lasă la gătit înăbușit cca. 10 minute la foc mediu.
După ce s-a evaporat lichidul se adaugă vinul, roșiile cherry și se mai lasă un pic la gătit, se asezonează cu mărar tocat mărunt.
Pastele fierte se strecoară, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează la cald până la servire. Pe farfuria fierbinte se așează artistic, moluștele, adică scocicile, înconjurate de pastele în formă de scoici, roșii și se stropesc cu sosul de unt și vin.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|