Ingrediente
- 500 g. bavette ( sau spaghete)
- 1-2 kg. scoici proaspete
- 1 ceapa medie
- 3 lingurite de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- sare
- jumate de lingurita de boia iute
- o lingurita de patrunjel verde tocat
- 200 ml. vin alb sec
- 2 lingurite pasta de bulion
- o jumatate de ardei iute
Mod de preparare
Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine.
Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam).
Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.
Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.
Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.
Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|