Ingrediente
- 200 g paste (scoici)
- 2 l apa
- 1 lgt zahar
- 1 lgt ulei
- 20 g seminte susan
- Sos:
- 250 g capsune (spalate si curatate de codite)
- 60 g zahar
- 1 lg zeama de lamaie
Mod de preparare
1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.
2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.
3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.
4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de capsune si susan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|