Creveti, surimi, mazare si taitei de orez

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
5 Iul 2018 | 2483 vizualizari
Creveti, surimi, mazare si taitei de orez

 La ceva vreme ma apuca o pofta de creveti, scoici sau alte vietuitoare secrete ale marii. Cel mai usor este sa fie insotite de garnitura cu orez sau taitei de orez. Pentru condimentare am folosit chilli si amestec de ierburi italiene de la Delikat.

Ingrediente

  • 250 creveti decorticati (congelati }
  • 250 gr surimi
  • 250 gr rosii cherry
  • 250 gr mazare verde (congelata )
  • 250 gr taitei de orez
  • 1 caciulie mare de usturoi- tanara
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri unt
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 lingura otet ororez
  • 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
  • 1 lingurita chilli de la Delikat
  • 4 crengute busuioc verde
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1.  Rosiile se spala si se taie jumatati.
  2. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc.
  3. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii.
  4. Decongelati crevetii si mazarea.
  5. Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute, in apa sarata. In aceeasi oala ( pentru operativitate) se fierb si taiteii de orez.
  6. Taiteii de orez se fierb foarte repede, cam in 2 minute.
  7. Scurgeti mazarea si taiteii de orez intr-o sita si clatiti cu apa rece.
  8. Puneti la infierbantat uleiul si untul in Wok [ tigaie mare ].
  9. Sotati crevetii in tigaie impreuna cu feliile de usturoi.
  10. Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea ( sa devina rozalii-piersiciu), adaugati rosiile cherry.
  11. Pudrati totul cu chilli si amestecul de ierburi italiene. Sarati.
  12. Turnati vinul si otetul de orez. Amestecati.
  13. Imediat se toarna si se amesteca mazarea si taiteii + tijele de busuioc.
  14. Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
  15. Serviti preparatul cald. Decorati cu frunzulite de busuioc verde.

                                     Sa aveti pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, surimi, mazare si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere

Postat de Satisfyyourcravings

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere

Fructele se curata si se taie in bucati mici. Se amesteca apoi cu sucul de lime si portocala.  Intr-o craticioara, se incalzeste usor mierea impreuna cu chilliul. Atentie sa nu inceapa sa...

Citeste continuarea

Pui cu rosii si usturoi

Postat de privatelaura

Pui cu rosii si usturoi

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa. Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:21
la 06.07.2018, 10:53
la 06.07.2018, 15:54
Fara chilli pentru mine
la 09.07.2018, 10:45
la 12.07.2018, 11:58

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking