Ingrediente
- 250 creveti decorticati (congelati }
- 250 gr surimi
- 250 gr rosii cherry
- 250 gr mazare verde (congelata )
- 250 gr taitei de orez
- 1 caciulie mare de usturoi- tanara
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri unt
- 1/2 pahar vin alb sec
- 1 lingura otet ororez
- 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
- 1 lingurita chilli de la Delikat
- 4 crengute busuioc verde
- sare roz de Himalaya
Mod de preparare
- Rosiile se spala si se taie jumatati.
- Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc.
- Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii.
- Decongelati crevetii si mazarea.
- Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute, in apa sarata. In aceeasi oala ( pentru operativitate) se fierb si taiteii de orez.
- Taiteii de orez se fierb foarte repede, cam in 2 minute.
- Scurgeti mazarea si taiteii de orez intr-o sita si clatiti cu apa rece.
- Puneti la infierbantat uleiul si untul in Wok [ tigaie mare ].
- Sotati crevetii in tigaie impreuna cu feliile de usturoi.
- Cand crevetii incep sa-si schimbe culoarea ( sa devina rozalii-piersiciu), adaugati rosiile cherry.
- Pudrati totul cu chilli si amestecul de ierburi italiene. Sarati.
- Turnati vinul si otetul de orez. Amestecati.
- Imediat se toarna si se amesteca mazarea si taiteii + tijele de busuioc.
- Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
- Serviti preparatul cald. Decorati cu frunzulite de busuioc verde.
Sa aveti pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti, surimi, mazare si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|