Ingrediente
- 4 patrate mari de ciocolata alba de menaj
- miezul de la 5 nuci
- 2 biscuiti simpli Petit Beurre
- 5 cirese de cocktail fara samburi
- 1 ciocolata neagra 80% cacao
- 1 lingura de crema de branza Almette cu smantana
- 20 g unt
- 2 caramele cu lapte
- 4 linguri de lapte
- 1 caramea mov de fructe de padure
Mod de preparare
Se topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul moale , astfel incat sa nu se taie crema noastra si sa avem putin mai multa fluiditate. Se adauga si crema Almette.
Pregatim forma(eu am folosit tavita de silicon inimioara ) se pune pe forma o folie de ceolofan sau folie alimentara din aceea la rola, se presara pe fundul formei miezul de nuca taiat bucatele nu prea mici si intr-un colt si bucatelele de caramea de fructe de padure. Se toarna crema noastra alba de ciocolata si apoi se presara deasupra jumatati de cirese si bucatele de biscuit.
Se topeste la bain marie sau la microunde ciocolata neagra(recomand la micounde fiind cantitate mica , la bain marie mai mult ramane pe craticioara) si apoi se adauga doar putin unt in ea cand s-a mai racit si apoi aceasta crema se toarna si se niveleaza peste stratul anterior de ciocolata alba cu cirese si biscuiti.
Se da la congelator cam o ora si se servese imediat taiata tringhiuri sau patratele, cum doriti.Este delicioasa si crocanta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crispy chocolate bars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|