Crizanteme

Postat de daniastefania in Dulciuri
7 Feb 2015 | 2835 vizualizari
Crizanteme

Doriti ceva dulce, cu multa ciocolata si nuca? Atunci o floare dulce pentru voi toti!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 25gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Coaja de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie

Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se desprinde de peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se mai lasa la dospit.

Intre timp se topeste ciocolata pe bain marie. Se adauga frisca si zaharul pudra. Se omogenizeaza si se adauga nuca. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga din lingura. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un cerc destul de mare

 Se pune umplutura in mijloc si se aduna marginile obtinand o bila

 Se intinde usor sub forma de cerc, se cresteaza marginile si se rasucesc dand forma unei flori. Se ung cu ou si se mai lasa la dospit 10 minute in tava. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Postat de susu

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta...

Citeste continuarea

Crizanteme cu migdale

Postat de Anamaria7

Crizanteme cu migdale

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2015, 21:46
Foarte bune!
la 07.02.2015, 21:51
Multumesc draga mea!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking