Crocant bouche

Postat de carmen in Dulciuri
7 Feb 2017 | 4872 vizualizari
Crocant bouche

Adica sa faca un krant in gurita. Despre reteta originala nici nu am facut sapaturi. Am vazut o poza si m-am gandit ca sigur imi va placea gustul sau combinatia. Cum sunt o mare amatoare cand vine vorba despre eclere sau choux  a la creme , am zis: da! Fac si eu! Suces maxim! Aplauze si ovatii am primit. 

Ingrediente

  • Choux :
  • 250 ml apa,
  • 125 gr unt (65%)
  • un praf de sare
  • 125 gr faina
  • Crema:
  • in varianta rapida: 1 plic de budinca, preparat dupa indicatiile producatorului
  • sau o crema de patiserie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 30 gr faina 
  • 20 gr de amidon
  • un praf de sare
  • Zahar caramel :
  • 200 gr

Mod de preparare

Intai, facem gogoselele.

Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam la racit. De obicei, pentru ca nu am timp, o racesc fortat, fie in chiuveta, fie o rastorn pe o tava cat mai intinsa. Cand ajunge la o temperatura cat mai scazuta, pun cate un ou pe rand si amestec. O minunatie de aluat oparit. Cu lingurita sau cu posh-ul formez gogosele in tava care are deja foaie de copt. Le dau la cuptor pentru 40-45 minute, la 200 grade C. Nu se deschide usa cuptorului sub nicio forma.

Crema : pun laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Frec galbenusurile cu zaharul bine pana se albesc, apoi inglobez amidonul si faina si in fir subtire, continuand amestecarea, vin cu laptele fierbinte (nu clocotit). Mai pun pe foc vreo 2 minute, smestecand continuu. Racoresc bine crema si, ca sa nu faca pojghita deasupra, o pun in posh cu dui subtire. 

Umplu fiecare gogosica cu crema si caramelizez zaharul. Inmoi in zaharul ars, cu rabdare si fara sa ma ard la degete (wow ce basici poti pati) fixez pe platou cate una si-i dau forma rotunda. La final ma transform in paianjen si tes o plasa decorativa din zahar.

Nimeni nu va vorbi in timp ce se consuma, va garantez!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crocant bouche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de Ina

Desert gogosi cu lingura

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.  Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...

Citeste continuarea

Fursecuri marocane cu migdale

Postat de Corina33

Fursecuri marocane cu migdale

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2017, 15:27
Ar merge acum
la 07.02.2017, 15:44
pup, merge oricand dupa gustul meu, in orice moment as manca dar si ai mei, timp sa avem
la 07.02.2017, 16:17
bun bun
la 07.02.2017, 16:22
bunatate!
la 07.02.2017, 16:40
Minunată rețetă ! Și eu aș mânca oricând , chiar și înainte de culcare !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking