Ingrediente
- 250 gr osanza
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 70 gr zahar pudra
- 200 gr iaurt grecesc 10%
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 550 gr faina+ ptr blat
- scortisoara
- 2 linguri pesmet
- 250 gr dovleac copt
- zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat
Mod de preparare
Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.
Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.
Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|