Crochete de dovlecei cu somon afumat

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
11 Iul 2016 | 4557 vizualizari
Crochete de dovlecei cu somon afumat

Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații. Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum  și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt. Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.  

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 200 g somon afumat
  • 100 g ricotta
  • 2 ouă
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.

Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.

Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.

Cine dorește, îi poate scurge.

Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.

Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.

Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.

Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.

Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.

Eu am pus aproximativ 125  g pesmet.

Restul de pesmet îl presărăm pe un platou  și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.

Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.

Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de dovlecei cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv

Postat de Constelatialeu

Chec aperitiv

Pregatim carnea pentru tocat, taiem in bucatele mai mici. Curatam morcovul, ceapa, spalam leurda si pregatim masina pentru tocat. Trecem toate ingredientele prin masina de tocat, apoi potrivim de...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Postat de AlexTeacher

Aperitiv saratele cu chimen si parmezan

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2016, 10:53
Super ideee! Sigur sunt extraordinar de bune!
la 11.07.2016, 10:58
Cat de bune trebuie sa fie!
la 11.07.2016, 11:17
wooow ce delicii!
la 11.07.2016, 11:50
bune bune
la 11.07.2016, 12:17
Big like!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking