Ingrediente
- Pentru crochete:
- 2 cartofi mari
- 150 grame de cașcaval
- 1 ou
- 3-4 linguri de făină albă
- ierburi italiene (opțional)
- sare
- piper
- Pentru modelat/prăjit crochetele:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri de făină albă
- 3-4 linguri de pesmet
- 2-3 linguri de susan
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit crochetele
Mod de preparare
Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin.
Se răzuiește fin cașcavalul și se adaugă peste cartofii pasați, odată cu: un ou, sare, piper și ierburi italiene (opțional). Se amestecă bine ingredientele, pentru omogenizarea compoziției.
Se ia o linguriță de compoziție, se trece prin făină, formându-se o biluță, se dă prin cele două ouă bătute cu sare și apoi se tăvălește prin pesmetul amestecat cu susan. Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.
Biluțele se depun pe o tavă presărată cu făină, sau pe hârtie de copt, până ce se termină de modelat, toate.
Se încinge uleiul și se prăjesc crochetele la foc mediu, având grijă să se rumenească uniform, pe toate fețele.
Se iau cu paleta din tigaie și se pun într-un vas, pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de excesul de ulei.
Se servesc fierbinți, ca aperitiv cald, sau ca garnitură la un fel principal.
Sunt foarte bune și după ce s-au răcit, ca aperitiv rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi și cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|