Ingrediente
- 650 g de cartofi cu coaja
- 10 cozi de ceapa verde
- 40 g de unt
- 2 linguri parmezan (optional daca o faceti de post)
- 100 g de făina de năut
- 1 lingurita de chimen pudra
- 2 linguri de pudra garam masala
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingura de curcuma pudra
- 5 linguri de ulei
- sare
Mod de preparare
Curatati cartofii si taiati-i bucatele.
Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.
Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).
Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.
Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.
Amestecati binne, verificati de sare.
Formati chiftele/crochete rotunde.
Intr-o tigaie incalziti uleiul.
Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.
Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi si faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|