Crochete din cartofi si faina de naut

Postat de ctlina in Mancaruri de post
26 Noi 2018 | 4558 vizualizari
Crochete din cartofi si faina de naut

Inca o reteta cu făina de năut. O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post. Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat. https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html

Ingrediente

  • 650 g de cartofi cu coaja
  • 10 cozi de ceapa verde
  • 40 g de unt
  • 2 linguri parmezan (optional daca o faceti de post)
  • 100 g de făina de năut
  • 1 lingurita de chimen pudra
  • 2 linguri de pudra garam masala
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura de curcuma pudra
  • 5 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiati-i bucatele.

Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.

Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.

Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).

Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.

Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.

Amestecati binne, verificati de sare.

Formati chiftele/crochete rotunde.

Intr-o tigaie incalziti uleiul.

Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.

Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi si faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateuri cu spanac

Postat de Irina

Pateuri cu spanac

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un...

Citeste continuarea

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2018, 21:25
Ce idee buna
la 26.11.2018, 21:25
la 26.11.2018, 21:32
la 26.11.2018, 21:33
la 26.11.2018, 21:42
Aici zic pas...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking