Ingrediente
- 500 grame de ciuperci
- 4-5 cartofi
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 ardei capia
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- 200 ml de suc de roșii
- ierburi și boia de ardei
- 1 legătură de frunze de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se spală ardeii capia, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii mai mici și înguste, după care se călesc cu ceapa și usturoiul, care s-au înmuiat deja.
Se curăță ciupercile (eu îndepărtez și pielița de pe pălărioarele ciupercilor), se spală în câteva ape și se taie, în bucăți mai mari, care se pun la călit în cratiță, peste celelalte legume, cu un pahar de apă. Se lasă cratița la foc mic, ca să scadă înăbușit legumele, în suc propriu.
Se adaugă sucul de roșii și se pregătesc cartofii, care se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă în cratiță. Se gătesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce mai scade din lichid și cartofii sunt fierți. Atunci se condimentează după gust cu: sare, piper, boia cu ierburi, se pune capacul pe cratiță și după 10 minute ”de odihnă”, gulașul poate fi servit, presărat cu pătrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post, din ciuperci si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|