Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune

Postat de adasev12 in Dulciuri
15 Feb 2012 | 5761 vizualizari
Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune

vroiam sa fac niste cornulete, dar imediat ce am vazut reteta de croissant a lui diaconta, mi-a intrat la suflet si am adaptat pe loc cornurile mele la croissantul ei...nu a iesit taman asa de frumos, dar bun a fost tare...nici nu le-am facut intocmai ca ea...am adaptat la ce aveam eu la dispozitie la momentul acela..l-am facut cu ceva vreme in urma, dar nu am avut timp de postare...deci nu mai am...dar mai fac cu siguranta, poate chiar in seara asta....

Ingrediente

  • 400 g faina 00
  • 15 g drojdie  proaspata
  • 4 lg untura topita
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 100  ml lapte
  • coaja de lamaie  rasa
  • un praf de sare
  • crema de alune
  • o ciocolata amaruie
  • o mana de nuci prajite si  maruntite
  • 3-4 lg de lapte
  • pt uns: albus de ou batut si zahar brun
  • pt impachetat: 200 g margarina vegetala

 

Mod de preparare

Aluatul: se dizolva drojdia in lapte caldut si o lg de zahar si se lasa 5 minute la dospit. Se pune faina intr-un vas larg, in mijloc se toarna maiaua dospita, restul de zahar ,coaja de lamaie, un praf de sare si ouale. Se omogenizeaza si se transfera aluatul pe masa, unde se framanta fff bine, cam 15-20 minute. Se lasa apoi la dospit la cald, pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul, depinde de cat timp aveti...eu l-am lasat vreo 2 ore si ceva.

Se scoate apoi aluatul  pe masa, se mai framanta un pic si se intinde in foaie dreptunghiulara si subtire, cam la jumatate de cm. Se unge cu 100 g margarina moale( dia a folosit unt), apoi se impatureste in patru. Se infoliaza si se tranfera in frigider timp de o ora , chiar doua daca aveti rabdare. Se scoate apoi, se intinde iar si se unge cu restul de 100 g margarina. Se impatureste iar si se mai lasa la frigider o ora.  Se scoate apoi, se intinde  cat de cat in forma dreptunghiulara si se taie in fasii, apoi in triunghiuri.

Ciocolata se topeste cu cateva lg de lapte, se adauga nucile maruntite si crema de alune, 2 lg am pus eu, mari.

Pe fiecare triunghi se distribuie o lingurita de umplutura, apoi se ruleaza de la baza spre varf. Se asaza intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt ( eu nici de aia nu aveam atunci....).  Se bate un albus bine si se ung croissantele, apoi se presara cu zahar brun, se dau la cuptor, la 170 grade si se coc cam jumatate de ora, max 40  minute. 

Se mai pot pudra cu zahar sau se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu cacao si portocala

Postat de timea

Rulada cu cacao si portocala

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de Creatsa

Gogosi pufoase

Intr-un bol cerne 400 g faina. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut. Bate ouale cu un praf de sare . Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 18:23
pacat ca nu mai ai
la 15.02.2012, 19:02
sufletista, mai fac
la 15.02.2012, 19:32
cand mai faci ? vreau si eu
la 15.02.2012, 19:43
Ada vreau si eu ..mai gasesc unul mic???
la 15.02.2012, 19:50
bune croasantele

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking