Croissante cu ciocolata

Postat de merisor67 in Dulciuri
24 Ian 2015 | 13665 vizualizari
Croissante cu ciocolata

Nu pot sa va spun despre aceste cornuri, decat ca sunt tare bune si dispar repede.

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 125 gr unt(65%)
  • 250 gr unt(82%)
  • 125 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • crema de ciocolata
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 lingurite lapte

Mod de preparare

Incep prin a va spune ca eu folosesc ingrediente de la LIDL, precum untul si crema de ciocolata(Choco nussa - XXL).

Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul.

Le frecam cu o spatula de lemn pana la diluare.

Punem laptele la incalzit.

Topim cele 125 gr unt si il lasam sa se raceasca usor..

Incalzim usor si apa si dizolvam sarea in ea.

Peste drojdia si zaharul diluate, adaugam laptele caldut, le amestecam bine, apoi adaugam 200 gr faina si omogenizam.

Adaugam untul usor racit, cele doua galbenusuri, omogenizam apoi incorporam treptat faina, alternand cu apa calduta.

Se va forma un aluat nelipicios elastic si usor moale.

Acoperim aluatul cu o folie alimentara si il dam la frigider pentru 20-30 de minute.

Scoatem pachetul de unt gras(cele 250 gr) si il asezam intre doua folii de plastic( doua pungi de congelator decupate).

Il intindem cu sucitorul cat ne permite folia, dar nu trebuie sa fie prea subtire, foaia de unt rezultata.

Asa intins il dam la frigider atat cat tinem si aluatul.

Dupa cele 20 sau 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie masurand astfel incat dimensiunea foii de unt sa ocupe 2/3 din dimensiunea aluatului.

La un capat al aluatului asezam untul.

Urmarim sa ne ramana marginile de aluat putin libere, daca este nevoie mai tragem de ele sa se intinda putin.

Pliem partea libera de aluat peste jumatate din unt, apoi pliem peste aceasta, cealalta parte de aluat cu unt.

Acoperim aluatul impachetat, cu folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa usor infainata, apoi il intindem cu sucitorul, pe care de asemeni il infainam putin.

Aluatul isi mareste volumul in frigider, fapt pentru care se va mai inmuia cate putin, de aceea mai infainam masa si sucitorul.

Intindem aluatul, dar nu in foaie prea subtire, apoi il pliem exact ca mai inainte.

Facem aceasta operatie de 3-4 ori la intervale de 30-40 de minute, apoi il lasam la frigider, impachetat in folie, pana a doua zi.

A doua zi, impartim aluatul in doua parti si vom intinde pe rand fiecare parte in dreptunghiuri de grosimea degetului mic.

Taiem aluatul in triunghiuri, in functie de cat de mari dorim sa iasa cornurile.

Asezam cate o lingurita din crema de ciocolata, la baza triunghiurilor si le rulam pornind de la baza catre varf.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus diluat cu lapte.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc cornurile frumos.

Eu am pus cam multa ciocolata si pe alocuri a mai iesit din cornuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert croissante duo

Postat de deyutzky

Desert croissante duo

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...

Citeste continuarea

Desert croissante cu ciocolata

Postat de eumimi

Desert croissante cu ciocolata

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2015, 10:59
Mama ce bune-s astea,mai ales daca le pregateste alul...
la 24.01.2015, 11:02
Vaaaaaii de mine, m-ai terminat cu cornurile astea! Ti-au iesit perfect! Le-am trecut la favorite, trebuie neaparat incercate
la 24.01.2015, 11:05
Deci sa nu mai cerem
la 24.01.2015, 11:06
bune bune
la 24.01.2015, 11:07
As putea manca in fiecare zi fara nicio problema atat de mult imi plac. Minunate le-ai facut

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking