Ingrediente
- Ingrediente Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida
- Zahar pudra pentru presarat (optional)
- 500 g faina pentru patiserie
- 10 g sare
- 50 g zahar
- 10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 250 g unt rece
- 1 ou pentru glazura (optional)
Mod de preparare
Cum se prepara Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida
Incepe prin a dizolva drojdia in lapte cald (nu fierbinte) si adauga si zaharul. Lasa amestecul deoparte pentru 5-10 minute pana cand se activeaza drojdia.
Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa un mic locas in mijloc si adauga amestecul de drojdie si lapte.
Amesteca bine pana cand se formeaza un aluat omogen. Poti folosi si un mixer cu atasament pentru framantat.
Framanta aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand aluatul devine elastic si neted.
Formeaza aluatul intr-un patrat, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 1 ora.
Dupa ce aluatul s-a odihnit, imparte untul rece in trei parti egale. Ruleaza fiecare parte intre doua foi de hartie de copt pana obtii o foaie de unt de aproximativ 15x15 cm.
Intinde aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 30x60 cm. Asaza o foaie de unt in mijlocul aluatului si pliaza cele doua capete ale aluatului peste unt, astfel incat sa il acoperi complet.
Impinge usor cu sucitorul pentru a sigila marginea.
Intoarce aluatul si ruleaza-l intr-un dreptunghi lung. Pliaza capetele impreuna si impinge usor cu sucitorul pentru a le sigila.
Acopera aluatul cu folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de inca 1 ora.
Dupa ce aluatul s-a odihnit, il poti intinde intr-un dreptunghi si il poti taia in triunghiuri. Ruleaza fiecare triunghi de la baza larga spre varf pentru a forma croissantele.
Asaza croissantele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand si-au dublat volumul.
Preincalzeste cuptorul la 200°C (temperatura medie).
Daca doresti, poti unge croissantele cu ou batut pentru a le da o stralucire frumoasa.
Coace croissantele in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, sau pana cand sunt frumos aurii si umflate.
Serveste croissantele calde sau reci, presarate cu zahar pudra, daca doresti.
Serveste cu ice caffe latte sau cafea la ibric.
Recomandam si cornuri pufoase cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|