Croissante rapide

Postat de Meea in Dulciuri
3 Apr 2020 | 6114 vizualizari
Croissante rapide

Dacă n-ai chef de citit, te scutesc și îți spun că doar urmează să laud pâna la cer și înapoi aceste croissante de casă, fragede și rapid de făcut. Ce-i drept, îmi vine să scriu câteva rânduri, dar n-am cum să tac când sunt atât de fericită. NU AM CUM! Deci... nu știu sigur dacă m-am temut sau nu, dar auzisem că atunci când vrei să faci croissante de casă trebuie să tot împachetezi aluatul și să-l tot dai la rece pentru o oră, cam de 6-7 ori. Să tot întinzi la untul ăla tare și să tot leșini din 5 în 5 minute și după două luni, erai cam la jumătatea procesului de făcut croissante. Bine, am exagerat puțin, dar oricum e o poveste destul de înfiorătoare. Dar știi, am făcut-o eu o poveste din aceea cu final fericit, că așa-mi place mie! Și ce poate fi mai frumos decât să-ți spun că rețeta de astăzi te va ajuta să faci croissante de casă, într-un timp scurt și cu un rezultat pufos... fără prea mult timp de așteptare și cu firimituri de foietaj rămase în farfurie. Îți imaginezi ce zic? Dacă nu, uită-te la pozele din această postare și vezi că ți-am lăsat o surpriză la sfârșit.

Ingrediente

  • (16 buc.):
  • 200 ml lapte călduț
  • 200 ml apă caldă
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • sare
  • 700 g făină
  • 200 g unt moale

Mod de preparare

        Eu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat comanda pentru frământat și dospit.
       Dacă vrei să frămânți aluatul, pune făina într-un vas încăpător. Lasă în mijloc un cuibușor și umple-l cu laptele, drojdia și sarea. Lasă amestecul din mijloc să se umfle pentru 10 minute. Adaugă oul bătut, apa și zahărul și frământă un aluat elastic. Lasă aluatul la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru 1 oră.Împărțim aluatul în 12 bucăți. Întindem fiecare bucată din aluat în foi subțiri și rotunde și de aceleași dimensiuni.

        Ungem cu unt moale prima foaie, o acoperim cu a doua foaie, ungem cu unt și tot așa. Este ca și cum am face un tort. La sfârșit, obținem un aluat rotund, format din mai multe straturi. Când acoperim foile una peste cealaltă, în caz că una dintre ele este întinsă de dimensiuni mai mici, poți trage ușor de aluat ca să fie de aceleași dimensiuni cu cea de jos. Aluatul este elastic și îți va permite.

Peste ultima foaie nu mai punem unt. Înfoliem aluatul și îl lăsăm la congelator pentru 30 de minute.Scoatem aluatul și cu ajutorul unui sucitor, întindem aluatul format din straturi într-o foaie mare și subțire.

          Împărțim aluatul în 16 triunghiuri și le crestăm puțin capătul ca în imaginea de mai jos. Rulăm aluatul și formăm croissantele.Ungem croissantele cu un gălbenuș amestecat cu puțin lapte.Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox. 30-35 de minute sau până când se rumenesc croissantele.

       Deja miroase a foietaje cu unt în casă! Poftă bună!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante rapide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Croissante rapide

Postat de AnyCostescu

Croissante rapide

Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2020, 21:57
la 03.04.2020, 22:32
la 03.04.2020, 22:36
Arata tare bine croissantele! Am vazut tehnica asta la un patiser turc ce trudea la foile de baclava si mi s-a parut super!
la 03.04.2020, 22:44
la 03.04.2020, 23:31

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking