Croque Monsieur

Postat de Satisfyyourcravings in Sandvisuri
13 Dec 2014 | 4368 vizualizari
Croque Monsieur

Ingrediente

  • 4 felii de paine frantuzeasca
  • 200 grame branza Gruyere
  • 50 grame Parmezan ras
  • 2 felii sunca presata
  • 1 lingura unt
  • 1 1/2 linguri faina
  • 1 cana lapte fierbinte
  • un varf de lingurita de nucsoara
  • sare/ piper
  • mustar Dijon

Mod de preparare

Intr-o mica cratita, se incalzeste untul la foc mic si se adauga faina. Se amesteca timp de 2 minute.

Se adauga laptele fierbinte si se amesteca cu un tel pana cand se ingroasa.

Se ia cratita de pe foc si se adauga sare, piper, nucsoara, 50 grame de Gruyere si parmezanul ras.

Se ung feliile de paine cu mustar, numai pe una din fete.

Pe partea unsa cu mustar se aseaza o felie de sunca si branza Gruyere. Se aseaza cealalta felie deasupra.

Se toarna sosul obtinut anterior peste sandvisuri si se presara branza Gruyere ramasa.

Se introduc sandvisurile in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, pe raftul superior, unde vor ramane 5 minute.

Se servesc calde cu salata, chipsuri de cartofi si Cafe au lait.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croque Monsieur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Croque Madame/Croque Monsieur

Postat de simona72

Croque Madame/Croque Monsieur

Pregatim ingredientele, le scoatem din frigider, feliile de paine le punem la prajit si in acelasi timp facem si sosul Bechamel. Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina si cu...

Citeste continuarea

Croque monsieur

Postat de caroline

Croque monsieur

Incalzim cuptorul la 200 grade .  Intre timp ungem doua felii cu unt si le asezam cu partea unsa in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt .  Ungem apoi feliile cu smantana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2014, 13:25
la 13.12.2014, 13:30
la 13.12.2014, 13:38
cu siguranta este bun
la 13.12.2014, 14:15
la 13.12.2014, 14:20

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking