Croque-monsieur

Postat de Sylvia in Sandvisuri
10 Sep 2014 | 11014 vizualizari
Croque-monsieur

Este una din emblematicele retete ale bucatariei franceze, zvonurile spun ca a aparut de prin anii 1910 la Paris, Marcel Proust il mentioneaza in scrierile lui in 1919 , binenteles ca primul dictionar al academiei franceze il mentioneaza, este celebru, magic si usor de facut :) . Este un fel de alinare a tuturor simturilor, incepand cu mirosul, cu vazul, cu sufletul....stiind ca te vei desfata cu o minunatie crocanta, fierbinte si cu aroma de sunca si cascaval. V-am facut pofta?

Ingrediente

  • felii de paine patrata
  • putin unt topit
  • 2 linguri de smantana
  • 2 felii de sunca
  • cascaval ras fondant
  • sare
  • piper
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Reteta clasica este extrem de simpla , paine, putin unt , sunca si cascaval la interior , unt si cascaval deasupra si incalzit la tigaie sau in cuptor. Dar de la clasicul si vechiul croque-monsieur s-a pornit intr-o multime de directii, azi este unul dintre cele mai variate si iubite de catre francezi, il gasim facut cu tot felul de paini, de branzeturi, vegetarian, in varianta dulce-sarata sau de ce nu varianta dulce cu banane si zahar pudra. 

Eu o sa va prezint astazi varianta clasica imbunatatita cu care garantat aveti cel mai aromat si bun croque-monsieur gustat vreodata. 

Prepararea este extrem de simpla si rapida. Se incinge cuptorul la 200 grade. 

Feliile de paine se pun direct  pe tava pentru cuptor , se pensuleaza cu unt topit partile care vor fi la exterior ca sa fie crocante si aromate. Se tartineaza cele 2 felii cu smantana, se adauga sare si piper  si un fir de nucsoara. Se pune sunca pe una dintre felii, peste ea se pune cascavalul ras si apoi se inchide sandwich-ul, facand in asa fel incat cea de-a doua felie sa aiba deasupra partea tartinata cu smantana. Se adauga cascaval ras deasupra cu multa generozitate si se pune pret de cateva minute la cuptor pana se topeste cascavalul. 

Se serveste fierbinte, cu salata, cu cartofi prajiti , cu ce va doreste inima, este asa cum spunea un leac pentru suflet si minte, un sandwich magic, nu mai stati pe ganduri si testati reteta :) . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croque-monsieur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Croque madame

Postat de cristina1985

Croque madame

Se prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...

Citeste continuarea

Sandvis Croque-madame

Postat de RODIMUR

Sandvis Croque-madame

Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 13:43
bun bun
la 10.09.2014, 13:52
Super!
la 10.09.2014, 13:55
Deosebit de gustos!
la 10.09.2014, 14:00
la 10.09.2014, 14:04
fac si eu destul de des, dar nu stiam ca se numeste asa . E foarte bun, confirm

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking