Ingrediente
- 2 felii de paine subtire cu lapte pentru tramezzini
- 2 cuburi de spanac congelat
- 1 nuca micuta de unt
- 200 ml de lapte
- cascaval
- 1 rosie
- salam
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare
Eu am pregatit unul cu salam si altul cu rosii si spanac.
am facut o crema cu circa 150 ml de lapte, circa 50 g de branza razalita, un pic de sare, piper si e nucsoara. Am taiat feliile de paine pentru tramezzini in 3 parti egale. Pentru fiecaretoast am inmuiat in lapte o felie de paine , iar celelalte doua le-am prajit in tigae (fara ulei).
Am trecut apoi la asamblarea croque monsieurilor mele. Am aprins focul la 200 de grade, am tapetat o tava de cuptor cu hartie pt copt si am asamblat astfel: pentru croque monsieur cu salam - o felie de paine prajita, spanacul saltat in tigae cu putin unt si sare, branza (o felie de cascaval sau gruviera, mozzarella sau chiar o felie de branza topita) + o felie de paine inmuiata in lapte + feliile de salam + felia de paine prajita si deasupra salsa mea cu lapte si branza. Pentru croque monsieur-ul vegetarian am inlocuit feliile de salam cu felii de rosie.
Am pus apoi sandwich-urile in cuptorul preincalzit la 200 grade, ventilat pentru 10-15 min. Delicios. Un adevarat rasfat pe o vreme ca asta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Croque monsieur in felul meu sau un mic rasfat in serile ploioase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|