Ingrediente
- Pentru blatul pufos:
- 100 gr unt moale
- 80 gr zahar
- 2 oua
- 100 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingura de rom
- Pentru crumble:
- 150 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 gr unt rece
- 1 praf de sare
- Pentru umplutura
- struguri negrii dupa plac(sau orice alt fruct va pace).
Mod de preparare
Spalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce.
Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem firimituri, apoi dam la rece.
Blatul pufos:
Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana obtinem o crema,apoi adaugam pe rand ouale si romul.La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Punem compozitia intr-o tava(20X26) tapetata cu hartie de copt si deasupra punem strugurii,apoi acoperim cu firimiturile.
Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-35 de minute(pana se rumeneste frumos deasupra si blatul este copt).
Lasam sa se raceasca,apoi dam la frigider 1 ora dupa care servim presarat cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumb cake cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|