Prăjitură cu struguri și cacao

Postat de panacris in Prajituri
30 Aug 2013 | 3542 vizualizari
Prăjitură cu struguri și cacao

La noi ceva bun, musai să aibă multă cacao;) Zis și făcut, mulțumesc Adasev12 pentru inspirație;)

Ingrediente

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de rapiță 24 de linguri,
  • lapte grăsime 1,5 % 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie confiată 1 linguriță,
  • făină albă de grâu cca. 350 deg, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec,
  • cacao 100 g,
  • struguri albi de masă 2-3 ciorchine,

Pentru glazură:

  • cacao 3-4 linguri,
  • zahăr tos 2-3 linguri,
  • tortenguss (gelatină pentru tarte) transparentă 1 plic,
  • apă rece 200 ml.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilinat până ce se omogenizează și se obșine o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se uțor până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așează boabele de struguri după dorința fiecăruia.

Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate, se lasă la răcit. Îmtre timp se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, și anume praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă lafiert la foc mediu, cca. 5 minute, când clocotește se dă deoparte se adaugă praful de cacao, apoi se dă din  nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura rece.

Prajitura se lasă peste noapte la rece, se porționează a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu struguri și cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de oanapl

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri....

Citeste continuarea

Prajitura cu struguri si branza dulce

Postat de camelia75

Prajitura cu struguri si branza dulce

Mod de preparare blat: 1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme. 2. Adaugati uleiul si laptele,apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 20:03
foarte buna!
la 30.08.2013, 20:04
la 30.08.2013, 20:05
buna buna
la 30.08.2013, 20:07
O combinaţie plăcută de gusturi, o combinaţie pe care eu o aprob, bucată cu bucată.
la 30.08.2013, 20:09
foarte buna. sper ca pot inlocui uleiul de rapita cu cel de floare !

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking