Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75 in Torturi
24 Oct 2013 | 43420 vizualizari
Tort cu fructe si frisca

Tortul l-am facut pentru ziua de nastere a baietelul meu, care ieri a implinit 10 ani!Este un tort cu crema de iaurt,ananas,caise si struguri.Mi-a fost un pic teama ca nu-mi va isi bine blatul de cacao,insa tuturor le-a placut cel mai mult.Blatul de cacao in comparatie cu blatul simplu va creste mai putin si va fi mai putin pufos,insa din cauza gustului “ciocolatos” l-am preferat.:) Tortul se face foarte usor si va asigur ca este delicios.

Ingrediente

  • Ingrediente blat de cacao:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 gr cacao
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Ingrediente blat simplu:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema de iaurt:
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt
  • 11 linguri pline zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 compot ananas bucati
  • 2 zahar vanilat
  • 15-20 boabe struguri mari
  • Pentru decorat
  • 400 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita cacao
  • ornamente colorate
  • Pentru insiropat folositi zeama de la cele doua compoturi

Mod de preparare

Mod de preparare blat de cacao:

1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt,cacaua si un praf de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 26, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie pentru copt,apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 40 minute.Lasati blatul sa se raceasca foarte bine,apoi taiati-l in doua.

Mod de preparare blat simplu:

1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati faina cernuta si praful de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 14 si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 15-20 minute.Dupa ce se raceste, taiati-l in doua.

Mod de preparare crema de iaurt:

1.Taiati piersicile bucati mici,apoi puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta,ananasul bucati scurs bine si piersicile.

5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 15-20 minute.

Asamblarea tortului

1.Asezati inelul pentru tort pe un platou sau puneti o folie alimentara intr-o tava cu peretii mai inalti si fundul detasabil.

2.Asezati blatul de cacao,insiropati-l foarte bine,apoi puneti crema de iaurt.Dati la frigider pentru 10 minute,apoi asezati jumatatea ramasa de blat de cacao insiropata.(o insiropati pe o farfurie)Puneti crema de iaurt si mai dati la frigider pentru 5-7 minute.

3.Puneti prima parte a blatului simplu insiropat bine,crema de iaurt si boabe de struguri.Din nou pentru 5 minute la frigider. Asezati si cea de-a doua parte a blatului simplu insiropat,restul de crema si cateva boabe de struguri.

Decorati cu frisca si ornamente.Pentru “moturile” colorate am amestecat putina frisca cu cacao.

Dati la rece pentru cateva ore inainte de a servi.(eu l-am lasat peste noapte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 19:00
Ce frumos este . La multi ani,pustiului !
la 24.10.2013, 19:01
la 24.10.2013, 19:05
La multi ani baiatului! Ce frumos este si cat seamana cu mamica lui!
la 24.10.2013, 19:06
La mulți ani! Super tort anivesar!
la 24.10.2013, 19:06

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking