Ingrediente
- 1 blat (care contine 3)
- Sirop:
- 500 ml apa
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingura miere
- 1 esenta rom
- 250 g zahar brun
- Decor si umplutura:
- 1 L frisca lichida
- 500 g capsuni
- 8 kiwi
- 1 felie portocala
- cirese proaspete sau din compot
- topping ciocolata
Mod de preparare
Pregatim siropul prin a fierbe apa , dizolvand zaharul. Dupa ce s-a dizolvat adaugam miere, scortisoara,si esenta. Mai lasam sa dea in cateva clocote si il dam deoparte.
Batem frisca. Luam 250 grame din capsuni si ii pasam prin blender, daca nu avem ii zdrobim si le punem la fiert pentru 10 minute, ca sa mai scada din siropul lor.
Luam primul blat pe care il insiropam, il umplem cu frisca.
Al doilea blat il punem peste primul, il insiropam, ungem cu toata crema din capsune si il invelim in felii de kiwi.
Al treilea blat il asezam peste al doilea ,il insiropam si impracam tot tortul cu frisca.
Pe marginile tortului facem motulache din frisca si asezam ciresele. Scriem pe tort cu topping de ciocolata textul pe care-l dorim si incepem prin a-l decora cu felii de capsuni si kiwi.
Si asta-i tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv cu fructe si frisca by Tammar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|