Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Postat de oanapl in Prajituri
26 Sep 2020 | 967 vizualizari
Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură delicioasă. Puteți pune orice fruct de sezon...sigur va ieși o bunătate!

Ingrediente

  • Pentru budinca:
  • 320 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri de zahăr tos
  • Pentru aluat:
  • 4 ouă medii
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 g cacao extra black
  • Alte ingrediente:
  • 5 prune
  • 4-5 pere
  • struguri

Mod de preparare

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit.
Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri.
Se separă ouăle și se bat spumă albușurile cu praful de sare.
Se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. Restul de zahăr se adaugă peste albușuri și se mixează până când se obține o bezea lucioasă și fermă.
Se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa. Se cerne amestecul peste gălbenușuri alternând cu bezeaua și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în ea.
Se adaugă, din loc în loc, budinca, folosind o lingură. 
Se adaugă deasupra fructele și se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Prajitura condimentata

Postat de privatelaura

Prajitura condimentata

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat. Pentru foi: Batem albusurile spuma,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2020, 16:39
la 26.09.2020, 16:47
Adauga comentariu...
la 26.09.2020, 17:22
Nebunie tomnatica...:- bd
la 26.09.2020, 18:06
la 26.09.2020, 19:20

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking